Meftune
Meftune
ZUTATEN
Ein halbes Kilo in Würfel geschnittenes Lammfleisch
5 Auberginen
5 Tomaten
5 Spitzpaprika
1 Teelöffel Tomatenmark
1 Teelöffel Paprikamark
2 Esslöffel Sumach
1 Teelöffel rote Paprikaflocken
2 EsslöffelButter
2 Esslöffel
Öl Knoblauch Salz
MALZEMELER
Yarım kg kuzu kuşbaşı
5 adet patlıcan
5 adet domates
5 adet sivri biber
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
2 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı sıvı yağ
1 baş sarımsak
Tuz
ZUBEREITUNG
Das Fleisch waschen, mit Salz einreiben und in einen Topf legen. Den Sumach mit einem Glas Wasser vermischen, 15 Minuten warten und dann abtropfen. Die Aubergine, Paprika und Tomaten in große Stücke schneiden. Zunächst die Aubergine, dann die Paprika und dann die Kartoffeln auf das Fleisch geben. Darauf das Paprikamark geben. Mit Salz und Paprikaflocken abschmecken. Butter und Öl und danach das abgetropfte Sumach-Wasser in den Topf geben und bei mittlere Hitze solange kochen, bis das Fleisch weich ist. Je nach Wunsch mit geriebenem Knoblauch warm servieren.
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Deutsch
HAZIRLANIŞI
Etler yıkanıp tuzla ovularak bir tencerenin tabanına yerleştirilir. Sumak, 1 su bardağı su ile karıştırılıp 15 dakika bekletilir ve süzülür. Patlıcan, biber ve domatesler iri iri doğranır. Etlerin üzerine önce patlıcanlar sonra biber ve domatesler eklenir. Üzerine salça ilave edilir. Tuz ve pul biber ile tatlandırılır. Tereyağı ve sıvıyağ da tencereye eklendikten sonra süzülmüş sumak suyu ilave edilerek orta ateşte etler yumuşayana kadar pişirilir. İsteğe göre dövülmüş sarımsak ile sıcak olarak servis edilir.